Friday, December 3, 2010

ha..ha...tatau..;)


arini 4hb disember.start 1hb aritu pengetua bagi cuti dekat kami semua cikgu2 baru.wah!!sebulan tu...dalam hati mmg nak nangis rase nak nangis sgt2.nak balik.tapi fikir2 balik susahkan mak pulak kalau nk minta duit dulu utk byr tiket flight.k.suzi, nisa' dgr2 nye nak balik.. waaaaa T_T

tp sebenarnye oke la duduk cni kalau aku nak bandingkan dengan tempat lain mcm baram ke..kapit ke...sudah sangat-sangat bersyukur.tatau ni pekan gak la.walaupun takde mesin ATM...haha...jarak nak gi bandar bintulu dalam 45 minit.naik van mcm naik kuda.betul2 nk luruh jantung ni sbb jalan berlubang2..agak-agak dapat pahala tak kalau kami naik van pergi bintulu niat naik kuda? haha..

makanan kat cni mmg pyh nk cari yg halal.harge ayam dalam RM20 seekor...tupun kami xpasti la diorang sembelih ke tak.mula2 datang cni mmg maggi la hari-hari sampai loya tekak.

alhamdulillah.dekat cni ade kwn dari semenanjung 2 org.yang perempuan.dila dari kedah dan syida dari perak.dua2 sgt baik dan selesa la utk duk skali.kalau dtg sorg2 mmg terkial2 gak la.okeh,ni nak crite time pergi bintulu sbb nak dptkan cop sumpah tu.after siap cop, kami igt nak g cari barang sikit kat bandar.jauh gak dari imegresen.konon2 nk ambil jalan shortcut..last2 kaki aku tersepak batu kat ctu.berdarah hujung kaki.alahai.....pastu nak pusing balik...termasuk pulak dalam dalam lubang yang ade lecah.cukup korum dua kaki!wahhhh...kotor betul dua2 kaki...sabar jelah...tak habis2 kene gelak ngan kwn2 yg gi skali...kenangan........

awal2 kami datang mmg risau pasal rumah sewa.asal2 kitorang dah janji dgn tuan rumah tu sorang.then, dia dah bagi kat org lain pulak.adehhh...last2 terpaksa jugak kami berpisah...sorang2 masuk rumah senior yang ade bilik kosong.sedih jugak.takut pon ade.stakat ni kami menumpang dulu la rumah senior.diorang semua kat semenanjung.kene tunggu la.rumah ni pon best!siap ada astro!haha...alah...rumah panjang pon ade astro kat cni.

sedikit sebanyak tentang cerita Tatau.belum tahu macam mana student.subjek dan masenye.takut la.semoga Allah mudahkan urusan kami, lancarkan perjalanan kami dan rahmati apa yang dilakukan kami.semoga Allah membetulkan niat kami.lindungi kami...Amien ya Rob!

p/s: doakan kemudahan perjalananku.=)

2 comments:

Mukminah Wahab said...

anggap segala kesusahan adalah cabaran dalam hidup. don't give up! Allah will always with u ^_^

ehsas jaded said...

yeah!thanx ya...weh...tlg cari calon kat aku cpt...aku nk balik smnnjung..wahaha;)