Friday, March 27, 2009

SESEKALI DIUJI



dgn nama Allah yg MAHA PEMURAH lagi MAHA MENGASIHANI

sekali lg tersilap jdkan blog sbg diari...xpe la...Allah menyayangiku..Allah kurniakan hadiah padaku..Allah mahu darjatku ditingkatkan..dan yang paling utama..Allah MAHU MENGHAPUS DOSAKU..kuterima hadiah ini dgn berbesar hati..huhu..itulah yg diulang2 dalam hati utk menjadikan emosiku stabil..sungguh aku tidak sangka ini yg terjadi..kerana lima minit sblm itu aku baru shj menelefon ibu tanyekan khabarnye(sian mok demam)..huhu..whatever pon byk yg aku perlu syukuri..Allah beri hadiah sesuai dgn kemampuan aku..alhamdulillah..aku xkene tahan ward, itu dah cukup baek..bile doc ckp yg mungkin kene tahan di ward, airmate aku xdpt nk thn.. mental la sekejap..kene rehat dua bulan katenye..lagi mental diriku..yg paling mental di antara mental doc ckp kene operate ptg tu jgk!ya amanal kho'ifin..sallimna mimma nakhof..bygkan asigment, proposal exam n PRAKTIKAL mengajar yg bakal ku tempuhi di putrajaya tu..terfikir2 jgk, xkan la aku nk g mengajar naek bus? pakai tongkat n jln xbrape nk elok tu..huhu..dan yg paling aku takuti ialah menyusahkan insan2 sekelilingku..sungguh aku rase sgt sedih bile terpakse menyusahkan org..(air mate aku da ngalir da..huhu)spnjg berada di hospital serdang tu mmg dh mls rasenye nk angkat telefon..huhu..teruk kn? thanx tu my 2 lovely brother yg susah2 dtg..(w.pun ade insiden klako time die teman aku! mok ayh yg xputus2 telefon..semua ahli keluarga yg xletih mendail no phoneku..w.pun aku xangkat(sory, emosi xstabil time tu)alongku..maafla..aku tau die take care gile kat aku..(die mmg syg sgt kt aku..hehehe..perasan sket)k.shu n kwn die yg baek (jgn rase bersalah..i'm ok..huhu) kengkawan2 yg dtg melawat..n very special thank tu my rumet la..(aku tau mu lengoh dh tgk aku nangis maren)aku syg sgt ke mu!

..Allah yg menyayangiku..Allah yg mahu mentarbiahku..Allah yg sgt tahu kelemahan hambaNya..kurniakan aku kekuatan yg luar biasa utk ku terus melangkah..



sesekali diuji-nice
Apa jua bala bencana singgah menerpa
Menguji jauh mananya sabar kita
Mungkin selama ini kita terlupa

Kita terlalu leka dengan nikmat kurniaanNya
Maka diberi sedikit ujian
Menguji tahap keimanan dijiwa

Bila kesusahan
Terasa hidup terlalu payah
Berbagai persoalan menerjah
Baru minta petunjuk hidayah
Usah berputus asa
Kerana ada rahmat disebaliknya
Yang tidak kita ketahui
Dalam hidup ini
Teruslah berdoa

Pada Allah
Pengasih…Pemurah dan Penyayang

Kita terlalu leka dengan nikmat…kurniaanNya
Maka diberi sedikit ujian
Menguji tahap keimanan dijiwa

2 comments:

Khairun said...

Zah, baru je niat nak jadi baik,ox?
terus Allah uji., smada layak kita menjadi hamba di sisi-Nya.

Biasalah tu. Sama jugak..
kalau kita berniat nak berdakwah, Allah akan uji kita dengan masalah assgmnt, karenan daie, rasa malas dll.

kl kita dah niat nak study molek, Allah akan uji nota xcukup, kn handle program dsbnya.

moga sabar dan redha selalu. sabar tu mungkin senang untuk dicapai, tp untuk meredhai sst ujian itu, ia agak sukar sebenarnya. huhu

Anonymous said...

ehsas jaded to khairun

tulah..mgkin ini seringan2 ujian utk dihadapkan lg cbrn yg lebih getir lps ni..=)doakan sy redha..hamba yg lulus ujian dan jd insan terpilih olehNya..warming up..hehehhe..=)kuat!kuat!kuat! doakan sy selalu...really need it!