Sunday, June 7, 2009

H.U.R.M.M.M.......


slm..aku mesti manfaatkan mase yg ade di rumah ni utk update blogku..ngeh2..smlm aku menjadi anak bungsu merangkap tunggal slps along balik ke kedah..adikku ke kem di dungun..abang semua takde..kakwa dah balik johor..owh..sungguh tidak seronok! nikmat mempunyai adik beradik perlu disyukuri..=P

pagi ni aku ambil peluang menjadi anak tunggal dgn kemas rumah dan sapu segala sawang2 kat rumah ni..hadui..kesian la emakku bile anak pompuan die dah xde kat umah..balik sekali lagi lps ni cnfirm rumah aku dah jd macam gua sbb berdebu balik..huhuhu..so kpd adikku yg berada di rumah..phm2 la..buat2 la rajin menyapu ye..(org laki nyapu comel je napok adi weh..hihi)nk masak xlapar lg..sbb dh mkn jemput2 td..so..aku mula la menghapdet lagi blogku agar tdk bersawang jgk..(terlebih rajin semacam je ni..hehe)aku bace balik artikel kat saifulislam.com yg aku terlepas sblm2 ni..mmg xleh tinggal la bace blog ust hasrizal ni..then belek2 paper online yg aku dah ketinggalan(macam la duk lam gue..hik2)teruk sgh sy ini.. ade satu artikel ni mmg mmbuat aku jd terpk panjang...dr saifulislam.com

"Jika mahu bersahabat, bersahabatlah puas-puas semasa di UK dan Ireland.
Pulang ke Malaysia, biar pun kita seposkod, namun peluang untuk bertemu semakin sukar. Semua orang ter’sihir’ oleh kalimah berkuasa tinggi bernama S.I.B.U.K. Tiada lagi masa untuk bersama. Tiada lagi peluang untuk bertandang. Tiada berita mungkin sebaik-baik berita. Kalau sakit adalah bunyinya. Kalau mati adalah beritanya. Tanpa berita, mungkin semua baik-baik belaka.
Tambah-tambah pula bagi Muslimat.
Selepas kahwin, sahabatnya hanya suami dan anak.
Teman yang begitu rapat dan mesra semasa di perantauan, yang berkongsi tudung, baju, bantal dan tilam, mungkin tidak akan lagi dihubungi. Sekali berjumpa, update mungkin tentang jumlah anak dan produk pelangsingan tubuh yang diguna.
Jangan begitu.
Telefon ada.
Mailing list ada.
Semua ada.
Apa yang mungkin tiada ialah keinginan untuk mengekalkan persahabatan. Sedangkan sahabat-sahabat itulah yang sekapal dengan kalian semasa mengembara mengenal Iman dan kehidupan, semasa di perantauan dulu. Jangan lupakan mereka. Jangan tinggalkan mereka.
Jika tidak dapat bertemu 20 orang, hargai peluang bertemu dengan 2..."


ohoho..mmg..skrg ni pon dah terasa jauhnya...tp whatever kami tetap cuba utk bertemu dan mesej2 ni..sungguh...mmg syg sekali kalau teman2 sebantal ni lost mcm tu je..aku rase mmg hidupku dikelilingi dgn shbt2 dari aku form 1 lagi..sampai la skrg.. mase berada kat rumah sgtla sedikit berbanding berada dengan shbt2 aku ni..sakit demam mmg kbykannya bersama..semoga kesibukan yg dialami oleh kami tdk menjadi alasan utk kami terputus hubungan.."allahumma innakata'lam anna hazihil qulub..qodijtama'at ala mahabbatik..waltaqot ala too'atik" syukran kpd semua shbt yg sentiasa di sisi dan di hatiku..jauh bkn bermakna kite xleh berhubung kn? kn? =P sungguh..i luv u all!lillah..