Wednesday, September 23, 2009

:CINTA SEMPURNA:


Hola..como istas? Hehe..cakap Spanish lak..macam la pandai sgt..hurm..banyak event jgk sepanjang cuti raye ni..jadi aku xtau nk fokus yang mane aku nak elaborate..huhu..tapi aku rase kalau ikut tajuk kat atas tu..so..aku cerite pasal tajuk jela..cinta sempurna..hadehh..ingat pulak aku cakap kat kawan2..nanti aku nak buat novel tajuk CINTA PACEROH..haha..bdk2 ni kate..awal2 lagi dah kene rejek..sebab tajuk sedap sgt..:) sebenarnya aku baru habis tengok cerita tajuk cinta sempurna.. cerita yang menarik dan sesuai untuk ditonton semua lapisan..cecece..promote pulak..:) pada awalnya jalan cerita agak slow je..then bile part ustaz nazir masuk..tetibe je cerita tu jadi best..soalan-soalan shila tentang agama dengan penuh provokasi..kenapa kena pakai tudung? Bukankah rambut tu anugerah dari Tuhan yang patut kita tunjuk jugak? Kenapa kena solat 5 waktu? Tentang tujuan hidup dan matlamat hidup..tentang cinta dari sudut Islam (kan aku dah cakap cinta paceroh..hahahahaha) aku seronok tengok cerita ni..sebab dipaparkan ustaz nazir ni seorang makhluk Allah yang biasa yang diuji Allah sesuai dengannya..yang diuji keihlasannya dalam berdakwah..yang diuji dengan seorang perempuan…part ustaz akhil masuk pon aku rase macam best jugak..bab-bab mujahadah ni..korang tengok sendiri la cerita ni kat youtube oke? Feel sendiri la…ayat yang best dalam cerita ni suke sangat ulang-ulang ayat buku tajuk THE SEVEN HABITS OF HIGHLY EFFECTIVE PEOPLE by Stephen Covey tentang habit yang kelima SEEK FIRST TO UNDERSTAND THAN TO BE UNDERSTOOD..aku cuba nak memahami korang..sudi x? hahaha..(korang xkan dapat paham aku punye..sbb aku kan anak November..sukar difahami..haha)

Cinta sempurna-yuna
Aku manusia lemah
Selalu terjatuh
Berbeda aku dari mu
Kau berdiri teguh

Aku serba tiada
Aku kekurangan
Dan bila kau tiba
Aku hilang dari kewujudan

Sempurnanya sifatmu
Tulusnya hatimu
Jujurnya niatmu
Tingginya kesabaranmu

Lepaskanlah diriku
Kerna aku tak mampu tuk menanggung
Cinta sempurna
Darimu...
Darimu...

Bukan aku tak pernah
Mengerti dirimu
Ku sanjung setiap kata cinta
Kau berikan aku

Hilangkan rasa itu
Akhirkan semua
Dan bila kau sedar
Aku hilang dari kewujudan

Sempurna sifatmu
Tulusnya hatimu
Jujurnya niatmu
Tingginya kesabaranmu

Lepaskanlah diriku
Kerna aku tak mampu tuk menanggung
Cinta sempurna
Darimu...
Darimu...

p/s: tak ada cinta sempurna melainkan cinta Allah pada hambaNya..tak mengharapkan apa-apa..indahkan Islam?? Tapi sebagai manusia, jangan pernah putus harap untuk mendapatkan cinta sempurna..:)

6 comments:

Anonymous said...

awek mesir

mak oi, cakap pasal cinta plak dah.
pic tu mcm kenal je..hehe

ehsas jaded said...

cinta paceroh kang..haha...saje je..
knl ke pic? piye au v..huhu

AnjeRuby a.k.a Kak Abell said...

best jugak tajuk cinta paceroh...

cinta pagelap takdop ke?

ehsas jaded said...

sedap ke k.ruby?dalam pembikinan novel tu..haha..nantikan kemunculannya di pasaran:) cinta pagelap xleh..cinta kan membuatkan hari menjadi cerah..so..cinta paceroh lebih valid:))

kerudung putih said...

edes...

cite yg penoh ngan provokasi..

best memang best...

cinta paceroh kang xdop org nk tido..

asek kene celik je..huhu

lenguh la izzah..

ehsas jaded said...

cik kerudung...(oke xpanggilan? haha)

bkpe pulok xleh tidonye..tido je..adop masaloh..tapi tido dalam cinta..wahahaha...ni mmg kes cinta paceroh sungguh dh ni...(awat la ambe bersungguh sgt nk pertahan cinta paceroh ni? ambe sediri xpaham..huhu..korang paham x?)