Monday, February 15, 2010

lagi-lagi kawen,,,,=))


~barakallahu lakuma wabaraka alaikuma wajama'a bainakuma fil khair WAN AMIZA DAN PASANGAN~

alhamdulillah, 12 feb 2010, satu lagi pasangan drpd batch aku selamat diijabkabulkan,,,tahniah mija,,dengki betol rasenye,,hehe,,

trime kasih buat syidah Abdullah yg sudi nk bwk kami naek kereta dia menuju ke besut dgn jayanya,,trima kasih buat facebook yg menyatukan kami kembali,,dan syukur alhamdulilah segala pujian hnya untuk Allah Tuhan sekalian alam kerana sebaik2 perancangan ke atas kami semua.

bersatu kembali!sungguh gembira bertemu kawan2 lama,,yg dah biasa jumpa,,yg jarang jumpa..sweet sgt!aniem,,tahniah,,,suke tgk seri anim yg mcm dipam2 pipinya,,hehe,, seri ibu,,,,so...sweet...(tolong doakan aku plak pasni,,,hahhaa,,)

majlis kawenlah yg selalu menyatukan kami kembali,,harap2 pasni ade lagi ye majlis kwn,,,setakat ni batch aku lau budak sains yg dah lepas...anim & zubir, amalina, farah alia n mija. then kalau thanawi, nadhirah( dah ade baby pon) n syamsul (pon dah ade baby).....wa,,,so sweet!

but its not the point...the point is,, wanita dan masyarakat ibarat kilauan mutiara pada mahkota raja, baik atau buruknya akhlak wanita akan menggambarkan kesucian pembangunan modal insan di kalangan masyarakat madani.so,,,wahai wanita mulia sekalian,,mari kita sama2 menjaga diri,,demi Islam...(ape kaitan ng point kat ats ni??)haha,,,mari membina diri,,,lepas ni cabaran lebih hebat yg akan menguji tahap kehambaan kita semua,,,

pesan buat diri....
perempuan yang suci ialah perempuan yang dijaga oleh Allah,
tidak sedikit pun Allah membiarkan mana2 lelaki menyentuhnya walaupun hatinya,
kerana Allah teramat mencintai dirinya,Tuhan,,,cintai diriku,lindungi diriku,jgn serahkan hatiku selagimana bukan waktunya,,
jangan biarkan aku uruskan diriku sendiri,,,pegangi hatiku!

p/s: teringat sembang malam bersama adikku semalam,,,oh...tanggungjawab agamaku masih tak terlunas terhadap keluargaku,,,,,how can it be so weight,,,akanku laluinya sekadar termampuku,,,oh,,,air mata menitis lagi.......................

DATANGKANLAH IA SESUAI DENGAN KADAR KESEDIAANKU......ya Allah,,,,siapkanlah hatiku dgn kekuatan dan kesabaran,,,

6 comments:

ANIEMZ said...

izzah..
betul la, facebook menemukan kite balik kan.. sebab semua aktif facebook..

secara jujurnya, aku memang tak sabo nak tunggu orang setrusnya kawen.. sebab time kawen je boleh menemukan kite balik.. cuma, time nak gelak jahat kene control ayu la sebab kat rumah orang..hihi.. rase lebih baik decide satu date yg semua orang boleh datang n kite wat reunion.. waaaa, besnye.. panggil batch PMR 2002 la..

hari tu pun tak puas jumpe kan.. nak duk lame2 pun kat rumah orang.. huhu.. aku dulu, time aku kawen, tak leh sembang sgt nge korang sebab bz.. time orang kawen, tak pe la, bukan dah melibatkan diri sendiri.. hihi..

doa kan orang seterusnya book date tengah tahun pulak.. nak kate cuti sekolah bulan 3 cam cepat sangat je.. tapi tak tau la kot2 sampai surat.. ngee~~ kot2 mu ke book tengah tahun ork.. aku doakan mu pun cepat2 sampai jodoh.. cepat2 boleh seri2 ibu mengandung cam aku.. hikhik.. aku pun tak sabo nak beranok.. nak peluk baby sendiri.. asek tengok mase scan je..

ehsas jaded said...

haha,,,aniem,,komen mu nih jd entry baru dos,,,kalu ade klik like mcm fb mmg aku tekan doh ni,,,aku pon xtau la anim...tgk je la guane2,,,kalu cpt,,cpt la,,kalu lmbt,,,lmbat la,,,doakan ia dtg tepat pd waktunye! hehe~calon adop guane kire nihhhh~ hahahahaa

p/s: jage diri molek,,,jgn sapa ank sdare aku ade nyakit marah2 oke sbb ummi die marah2 student time pektikel,,,ngeh2,,,(aku tau mu cikgu baekkkk,,,hehhee)

dyana said...

salam 'alayk

yana stuju ngan cdgn aniem tu...

anyway aniem, bile due??hehehe...

ANIEMZ said...

haha.. aku mane maroh2 budak.. bebel je.. kuikuikui.. bebel tu jika tahap kesabaran memang dah meletup la.. sebab skarang nak wat ape2 pun, mesti fikir bby kt dalam.. tak nak dia suke marah2, bebel2, ngajuk2.. nanti aku gok hok tak larat nak layan dia.. hikhik..

to dianah: anim due bulan 9.. 08/09/10..

dyana said...

aniem:
ouh lmbt lg....
smg dipermudahkan....

izzah;
insyaAllah....
bile tiba saatnye pasti dipermudahkan...
xsesabow nk tunggu brite baek dr izah..ngeh3....
klu dop bules ngejas ngan spupu yana..huhu

ehsas jaded said...

hak3,,,spupu yana??? xlayak kite org hebat2....hehe=))