Monday, April 6, 2009

STAND UP!!

"قم يا فلان فأذن أنه لا يدخل الجنة الا مؤمن"
"ان الله يؤيد الدين برجل فاجر"

Oh you stand up! say it together
None enters paradise save a true believer
Allah shall support this religion
With a sinful man with a wicked man

Some people see barriers
In classes and in colours
Some people are wiser
But some believe they are hollier

Feel the heart of everyone
See through our differences

You and I have the power
Think good of one another
So stand up and take our places
And do what we do better
Spend sometime to know ourselves
Help the other

hehehe...sungguh suke rasenye diri ini bile mendengar lagu muadz ni..bile dgr je..terus rase nk melompat! huhu..first dgr kat stadium bangi seksyen 15 tuh, time save gaza, muadz sendiri yg nyanyi..time kedua yg best dgr intro lagu ni nk masuk konsert manis v, melompat lagi..kah3..ape da..suke sgt melompat...(melompat itu satu nikmat yg perlu disyukuri..bile xle lompat kite akn rindu nk melompat2..huhu)
p/s: post yg dop au bende..hehehe..

10 comments:

Anonymous said...

yuhaisya:
trmasukla lompat pagor zaman mude2 dulu owk, hu2 =)

Izzah Ganu said...

eh mu ni..saje nk mengungkit kenangan silam..hehe..mu tau dop lompat pago skoloh adalah jenis sukan yg paling diminati oleh pljr2 smaazza selain berenang lam koloh?? kaloh masmathehehe...( aku wase nk wt bloh laen plop cite bab smaasza saje..haha..sokong op?)

jiring86 said...

aku sokong2,aku sokong..kkg mesti rama hok namboh..hehe(*_*)

purity purple said...

pendela mung 2 org ni nakal sgt mase sekoloh...ish2.lompat pagolah, berenang dlm koloh la...mcm2...hua..hua..

Izzah Ganu said...

yelah...purity purple adalah seorang yg sgt baek lg sopan dan patuh pd peraturan sek, purity merupakan pljr mithalyy yg wajar dicontohi oleh pjlr laen, purity juga..bla3..( sgh mengade2 purity purple..)sy rase nk kenyek beliau krn beliau sgt bajet..

purity purple said...

he3...mekasyehlah atas senarai semak yang saudari lakukan itu...bukan niat untuk membajetkan diri, akan tetapi arakian tatkala zaman itu, diriku memang seorang yang sedemikian rupa, tidak dapat disangkal lagi kebenaran yang ditonjolkan ini..justeru iti, janganlah mengkrenyek sy, kerana saya tidak bersalah dalam hal ini..kih3

.: yUhAiSya :. said...

ilang kejak stress bc komen mu 2org ni.lengoh wase!
izah-bek sungguh cdngn tuan hmba tu, beta stuju benarrr, pahtu mu invite puok2 kite jd author, ha2,bia havoc blog tu
teha-nk wat gane, org tu mmg ah bekkk, muge ade aunty trsyg kt skoloh, hu2

Izzah Ganu said...

to yuhaisha:
aritu mu oyak amboh bace dh blog aku..wt mu nangis..hehe..so, i decide to change this environment la..huhu..jap bia aku siap wt keje koloh aku lu, kekgi aku wt blog sek kite..blog lepas tensen okkeyy:)

purity purple said...

to yuhaisya...maaf izah.tumpang komen ke syu jap..he3..aunty tersayang??hohoho...hurm..memang syg sungguh ke die.

.: yUhAiSya :. said...

manenye, kate nk wat blog puok2 kte,
cpt ah,
aku nk lph tnsion ni...
'let gone be by gone,k'
peaceeee,heheh! ^_^